Corona Protocol Exposanten

Algemene richtlijnen voor iedereen

  • Laat jassen etc. zonder waardevolle spullen waar mogelijk in de auto liggen
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen
    o was regelmatig de handen
    o hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
    o gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg
    o schud geen handen
  • Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts
  • Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts
  • Na toiletbezoek graag handen wassen/desinfecteren met de beschikbaar gestelde middelen

Extra maatregelen die wij nemen

  •  Aangepaste plattegrond met bredere gangpaden en routing
  • Standruimten dienen alle te zijn voorzien van goede afscheiding met buurstands
  • Iedereen wordt bij de entree op hun lichaamstemperatuur gescand
  • Tevens zullen wij de nodige gezondheidsvragen stellen
  • Wij bieden gratis mondkapjes aan
  • Op verschillende plaatsen voorzien wij in desinfectiemogelijkheden
  • Opbouwtijden worden verruimd om spreiding van drukte mogelijk te maken
    Ook hier zullen wij de nodige gezondheidsvragen stellen, etc.
  • Afbraaktijden worden tevens verruimd om spreiding mogelijk te maken

Regels tijdens op- en afbouw

  • Bij voorkeur met eigen vervoer naar de locatie
  • OV; volg de richtlijnen van de vervoersmaatschappij op
  • Houdt de bedrijfsbus schoon en geventileerd
  • Volg de vooraf ontvangen instructies en richtlijnen van de Locatie en Organisator strikt op. Bewaar de richtlijnen en de instructieflyer in de bedrijfsbus en in de opbouwdocumentatie.
  • Houd 1,5 meter afstand. Schud geen handen met collega’s en andere leveranciers. Voer werkoverleg op minimaal twee armlengtes van elkaar
  • Volg de hygiëne maatregelen
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of huisgenoten met koorts
  • Werk zoveel mogelijk alleen
  • Dozen, kisten e.d. zijn zoveel mogelijk verrijdbaar (indien te zwaar) en worden door zo min mogelijk mensen, vanaf leverancier tot uiteindelijke locatie, aangeraakt
  • Crewcatering: medewerkers nemen zelf een eetpakketje mee, of er zijn ingepakte eetpakketjes op locatie
  • Gezamenlijk eten is volgens de 1,5 meter regel
  • Er is duidelijke signing, in opvallende kleuren, waarin medewerkers op routing, 1,5 meter afstand en hygiëne gewezen worden
  • Werkruimtes zijn goed geventileerd
  • Handhaving: de organisator en de coronaverantwoordelijke(n) zien toe op de naleving van de maatregelen.

Extra maatregelen door Expo Houten

  • Algemene ruimten worden constant gereinigd
  • Er is een zichtbaar aanwezige host(ess) aanwezig die zich actief onder de gasten begeeft. Deze host(ess) zal de gasten actief begroeten en ze wegwijs maken in de horeca ruimtes. Voor de gast betekent dit een herkenbaar en laagdrempelig aanspreekpunt voor iedere vraag over voedselveiligheid, allergenen en gezondheid.
  • Alle broodjes, zoete lekkernijen etc. worden per persoon verpakt of geserveerd. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame disposables. Bij de dranken wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van kleine petflesjes/pakjes.

De organisatie behoudt zich het recht voor om exposanten met verkoudheidsklachten, koorts en/of zij die de veiligheids- en voorzorgsmaatregelen niet naleven, van verdere deelname uit te sluiten.