SEMINARPROGRAMMA 2020 VOLGT

Dit waren de seminars in 2019

4 september

13:30 – 14:00 Invoering keurmerk accreditatiesysteem | [PPP-sessie | vooraf aanmelden via info@ppp-online.nl]

15:00 – 15:30 Zo word je een magneet voor je medewerkers | Carola Jongerius [seminar]

15:30 – 16:00 Employer Branding; Wat is het en hoe pas ik het toe? | Richard Lindeloo [seminar]

16:00 – 16:30 Hoe jij als binnendienst medewerker je ontwikkelt tot proactieve en klantgerichte duizendpoot | Michel van Vuuren [seminar]

5 september

10:30 – 11:00 Zo word je een magneet voor je medewerkers | Carola Jongerius [seminar]

11:30 – 12:30 Wet Arbeidsmarkt in Balans | Carolien Brederije [PPP-sessie]

13:30 – 14:00 Invoering keurmerk accreditatiesysteem | [PPP-sessie | vooraf aanmelden via info@ppp-online.nl]

15:30 – 16:00 Employer Branding; Wat is het en hoe pas ik het toe? | Richard Lindeloo [seminar]

16:00 – 16:30 Hoe jij als binnendienst medewerker je ontwikkelt tot proactieve en klantgerichte duizendpoot | Michel van Vuuren [seminar]

Carola Jongerius

Word een magneet voor je medewerkers!

In de waan van de dag ‘vergeten’ veel ondernemers hun medewerkers mee te nemen in de bedrijfsambities en nemen ze te weinig tijd om te horen wat de ambitie is van de medewerker. Een van de redenen waardoor goede medewerkers vertrekken. Carola Jongerius visie is dat door de ambitie van jouw bedrijf/van jezelf te koppelen aan de ambitie van de medewerker, een bedrijf een magneet wordt voor de juiste medewerkers en daarmee versnel je de groei van jouw onderneming.

Carola Jongerius  is oprichter van MensKB, waarin zij MKB-ers helpt de menselijke kant te vinden van hun organisatie. Zij helpt de persoonlijke en bedrijfsambitie van de directeur over de dragen op de werknemers.

Richard Lindeloo

Employer Branding; Wat is het en hoe pas ik het toe?

Voor veel bedrijven betekent Employer Branding niet meer dan het voeren van campagnes waarin het bedrijf als een goede werkgever wordt gepresenteerd.
Het gaat echter veel verder dan dat. Het gaat om de vraag: hoe ben ik als werkgever? Employer Branding is het creëren, communiceren en managen van een aantrekkelijk,
onderscheidend en authentiek werkgeversimago, zowel bij huidige als potentiele medewerkers.

Richard Lindeloo is naast zijn functie als Senior Recruiter bij Harvey Nash, oprichter van Socialcracker, hierbij helpt hij bedrijven bij het aangaan van een oprechte verbinding met de doelgroep en het presenteren van uw bedrijf als aantrekkelijke werkgever door middel van Employer Branding.

Michel van Vuuren

Hoe jij als binnendienst medewerker je ontwikkelt tot proactieve en klantgerichte duizendpoot

Als binnendienst medewerker ben je de spil tussen klanten, leveranciers en collega’s. Geen dag is daardoor hetzelfde. Je onderhoudt dagelijks veel contacten met klanten. Klantgerichtheid, alertheid op kansen en herkennen van verkoopsignalen zijn essentieel.

In deze workshop krijg je tips and trics (handvatten) om nog meer resultaat te behalen uit jouw zakelijke contacten. Je leert commerciële kansen te herkennen en deze op te (laten) volgen door een accountmanager/directeur

Iedere workshop deelnemer ontvangt na afloop van de workshop een praktisch boekje om te zorgen dat geen koopsignaal meer verloren gaat.

Michel van Vuuren is trainer bij IMK Opleidingen, directeur van De Nederlandse Sales Academie en schrijver van het boek ; Winnen is zilver’.

Carolien Brederije

Wet Arbeidsmarkt in Balans

De WWZ (Wet werk en zekerheid) is nog geen vier jaar in werking en per 1 januari  2020 komen er opnieuw wijzigingen in het arbeidsrecht. Uit onderzoek blijkt dat de WWZ niet goed werkt. Het doel van de WWZ was het verkleinen van de kloof tussen ‘vast’ en ‘flex’. Het lijkt erop dat dit niet is gelukt: die kloof is juist groter geworden.

Op 28 mei is het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen. Deze wet brengt wijzigingen aan in de regels voor flexwerk, het ontslagrecht en het stelsel van premieheffing voor de Werkloosheidswet (WW). Het doel van deze wijzigingen is dat de balans op de arbeidsmarkt tussen flexibele en vaste contracten weer hersteld wordt. De wet moet eraan bijdragen dat werkgevers flexibel werk inzetten als de aard van het werk daarom vraagt en niet alleen omdat het een kostenvoordeel oplevert. Ook moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om een vast contract aan te bieden.

Er verandert hierdoor veel op arbeidsrechtelijk gebied, bijvoorbeeld op het gebied van oproepcontracten. Valegis advocaten praat je graag bij over alle consequenties.

Carolien Brederije (1971) is sinds 1996 advocaat en als partner verbonden aan Valegis Advocaten. Zij adviseert ondernemers, ondernemingen en instellingen op het gebied van het arbeidsrecht en het privacyrecht. Carolien heeft cum laude de PALA (de Post Academische Leergang Arbeidsrecht) afgerond. Zij is lid van de VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en de VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht). Carolien is oud-voorzitter van www.womensbizz.com en actief in diverse netwerken van (vrouwelijke) ondernemers, in binnen- en buitenland.

Joop van Veelen

Invoering keurmerk accreditatiesysteem

De PPP voorlichtingsbijeenkomst over de invoering van het keurmerk accreditatiesysteem in 2020 wordt vooral een praktische sessie. Er wordt concreet uitleg gegeven hoe het systeem gaat werken, hoe distributeurs hun accreditatiepunten kunnen halen en op een toegankelijke manier de basis leggen voor het mogen voeren van het PPP kwaliteitslabel.

Voor deze sessie dien je je vooraf aan te melden via info@ppp-online.nl

Impressie seminars 2016-2017